Massagetherapie

Bij Massagetherapie nodig ik je uit met mijn handen om te luisteren en te praten met je lijf.

Vaak houdt je hoofd, vol met gedachten, overtuigingen en emoties je weg bij je gevoel om maar door te kunnen gaan, je te beschermen of de pijn die eronder ligt te verdoezelen. Want als je het niet voelt....dan is het er niet en als je het voelt dan wil je het vaak zo snel mogelijk weg hebben.

Door juist wel even stil te staan en echt te gaan voelen wat er is, kun je inzicht krijgen in wat je blokkeert of tegenhoudt om voluit te leven en dan ervaar je wat je nu eigenlijk zo klein houdt. Als je hierna kunt luisteren en kunt accepteren zoals het is dan krijg je ruimte om het anders te willen.

Je leert bij Massagetherapie weer te vertrouwen op je gevoel en te vertrouwen op het verhaal wat je lijf je verteld. Denken en voelen komen zo in balans en je komt erachter wat je nodig hebt om keuzes te maken die goed voor je zijn.

Massage 

Aanraken en Massage zijn al zo oud als wij mensen op de wereld zijn en is een eerste levensbehoefte. Onze handen sussen bij pijn, geven warmte en geborgenheid, ondersteunen bij verdriet, pakken vast en laten weer los, omarmen en duwen weg.

Alles wat je meemaakt in je leven ligt opgeslagen in jouw lijf. Door je te masseren maak je weer contact met je lijf en kan dit voelbaar worden.

Wat levert Massagetherapie op? 

Massagetherapie is een zelfstandige lichaamsgerichte therapie met raakvlakken met haptotherapie, psychotherapie, fysiotherapie en mindfulness. De therapie kan ook ondersteunend of aanvullend zijn bij de behandeling door een reguliere arts, vormen van psychotherapie of andere vormen van natuurgeneeskundige behandelwijzen.

Werkwijze 

In mijn praktijk maak ik gebruik van massage, gesprek, aandachts- en ademhalingsoefeningen en stem per keer af op waar het accent ligt.

Bij de eerste afspraak vullen we samen het intake-formulier in om mijzelf een breder beeld van je te kunnen vormen van jouw situatie, de klacht waarmee je komt, jouw medische achtergrond en bespreken we de reden van jouw komst.

In de hierop volgende sessies beginnen we altijd met een voorgesprek en kijken we hoe we de sessie vormgeven passend bij jouw situatie. We ronden de sessie af met een kort nagesprek waarbij we bespreken wat je hebt ervaren tijdens de massage.

Het aantal sessies en de frequentie bepalen we in overleg.

Bewustwording en Bedrijven 

Voor bedrijven heb ik een "Bewust een Break" ontwikkeld om een vaste plaats in hun vitaliteitsprogramma te geven.

"Aandachtsoefening in het groen"

Altijd druk, moeten presteren, stress ervaren en je loopt jezelf regelmatig voorbij. Klinken deze woorden je bekend in de oren? Dan is het goed om bijvoorbeeld de Bodyscan te doen waarbij je je hoofd eens binnenloopt en de drukte hier ervaart of bewust je schouders voelt en merkt dat jouw verantwoordelijkheid heel zwaar weegt. Je gaat met deze oefening van "onbewust naar bewust" en krijgt de tijd om weer adem te halen.

Deze Break is een mooie starter, welkom tussendoortje of fijne afsluiter van de teammeeting. 

Bij Villa Vennendal in Nunspeet geef ik deze Break in het groen.Voor meer informatie kunt u hier informatie inwinnen.